Raportul final al blogului îl găsiţi aici
sâmbătă, 30 ianuarie 2010
Ceva amuzant!
La un moment dat, în timp ce imi redactam raportul final, căutam câteva poze pe care să le inserez în raport. Astfel, am căutat imagini despre download pe Google, când am constatat următorul lucru: blog-urile pe care noi a trebuit sa le facem aveau ca rol promovarea anti-pirateriei pe internet. Dar, dacă citim mai atenţi detaliile pentru redactarea blogului şi raportului final de pe site-ul cursului (http://sites.google.com/site/cursredactare/) putem observa foarte uşor cum este promovată pirateria pe internet. Exemplul pe care eu îl pot oferi, nu ştiu dacă mai sunt şi altele, este trimiterea la programul de convertire a documentelor din .doc în .pdf, care se numeşte chiar PDF Converter. În site putem găsi trimiterea la pagina "proiect" (http://sites.google.com/site/cursredactare/notare/evaluare---c-rughinis), iar link-ul la care se găseşte programul PDF Converter este http://www.primopdf.com/indexs.apx, unde scrie mare "download free".
Este o referire subtilă la piraterie, care se pare că este promovată pe mai multe site-uri. Acest lucru arată că pirateria pe internet este privită cu ochi buni de către cei mai mulţi dintre noi şi de aceea multe site-uri postează programe care pot fi descărcate direct de pe pagina site+ului, fără costuri suplimentare.
Este o referire subtilă la piraterie, care se pare că este promovată pe mai multe site-uri. Acest lucru arată că pirateria pe internet este privită cu ochi buni de către cei mai mulţi dintre noi şi de aceea multe site-uri postează programe care pot fi descărcate direct de pe pagina site+ului, fără costuri suplimentare.
Românii sunt extraordinari!
Căutând diverse informaţii pentru blog, am găsit câteva articole despre cât de inventivi şi descurcareţi sunt românii când vine vorba de calculatoare şi de internet.
De exemplu, hacker-ul roman, cu pseudonimul "Vladutz" care a furat credite eBay, care ii permit să se dea drept repreyentant oficial al companiei. Până si purtatorul de cuvânt al eBaz, hani Duryz, a declarat ca "Vladuz" este foarte bun. Un alt roman, în decembrie 2006,a fost acuzat de pătrundere ilegală în peste 150 de computere aparţinând instituţiilor publice din SUA, printre care NASA. (http://www.realitatea.net/pe-urmele-hackerului-vladuz_47437.html, accesat la 30 ianuarie 2010).
În februarie 2009, Hackerul, cunoscut sub numele de "unu", oferea pe un blog informaţii despre bazele de date nesecurizate ale diferitelor companii, pe care acesta le-ar fi accesat ilegal. Românul preciza că a reuşit să modifice site-ul unei companii, Symantec, profitând de o vulnerabilitate, o reclamă inserată pe pagina de logare. Pe pagina respectivă erau prezentate diferite produse ale firmei, Norton AntiVirus 2009 şi Norton Internet Security, destinate întocmai securizării calculatorului. Printre companiile ale căror pagini virtuale au fost atacate de "unu" se mai află producătorul rus de software Kaspersky şi ziarul "International Herald Tribune" (http://www.fullonline.ro/internet/hacker_rom_n_angajat_de_procuratura_italian.htm, accesat la 30 ianuarie 2010).
Potrivit aceleiaşi surse, un tânăr din Craiova, care, impreuna cu câţiva complici, a clonat site-ul Poştei Italiene, unde mii de titulari îşi trimiteau datele personale, va ajuta autorităţile italiene în lupta împotriva hacker-ilor.
Am dat numai câteva exemple pentru a arăta cât pot fi românii de inventivi atunci cand sunt în faţa unui computer conectat la internet. Se pare ca hacker-ii români sunt recunoscuţi la nivel mondial şi probabil şi apreciaţi, chiar dacă primesc anumite pedepse.
Chiar daca ceea ce fac ei constituie un delict, noi, ceilaţi români ar trebui să fim mândri că cei care le sparg codurile americanilor sunt "de-ai noştri". Eu personal mă bucur că majoritatea geniilor care intră în conturile americanilor sunt români.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)